Wil jij je inzetten voor veilige telecommunicatie in Nederland?
Vacature

Agentschap Telecom (AT)

10 maart 2020
In dit artikel:

Agentschap Telecom (AT)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

Waarom komt mijn appje niet aan?

  • Ik heb geen bereik, kan ik nu nog wel naar 112bellen?
  • Kan ik in mijn woonplaats ook digitale radio ontvangen?
  • Hoe betrouwbaar is mijn slimme energiemeter?
  • Kan ik op deze website veilig betalen?
  • Is die antenne op de hoek van de straat niet schadelijk voor mijn gezondheid?

Allemaal begrijpelijke maatschappelijke vragen en zorgen. Want de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van IT- en communicatienetwerken zijn in de beleving van de burger levensbehoeften geworden. Zonder deze infrastructuur loopt ons dagelijks leven vast en stagneert de economie.

Agentschap Telecom werkt aan een veilig verbonden Nederland. Van mobiele telecommunicatie tot kabel-tv en van WiFi tot het veilig gebruik van Internet. Maar er is meer: het agentschap houdt er ook toezicht dat op graafwerkzaamheden in ons land veilig verlopen, zodat er geen kabels of leidingen geraakt worden. En we zijn ook toezichthouder op de Metrologie- en Waarborgwet: Nederland kan er op vertrouwen dat de weegschaal van de slager correct weegt, en dat een liter benzine bij een tankstation ook daadwerkelijk een liter is.

Het werk van Agentschap Telecom is, kortom, zeer divers. Een volledig overzicht staat op www.agentschaptelecom.nl

Agentschap Telecom is een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
Agentschap Telecom heeft vestigingen in Groningen en Amersfoort. 

Meer over jouw toekomstige afdeling

De hoofdafdeling Toezicht bestaat uit zo’n 140 professionals die actief zijn binnen verschillende domeingerichte afdelingen. De hoofdafdeling Toezicht is een primaire afdeling van Agentschap Telecom, net als de hoofdafdelingen Spectrummanagement en Juridische Zaken.

Bij Toezicht willen we met zo weinig mogelijk middelen de grootst mogelijke naleving bereiken. Op basis van informatiegericht en risico gestuurd toezicht worden onderbouwde keuzes gemaakt voor effectieve en efficiënte interventies, die leiden tot beweging in de richting van het gewenste gedrag. Het is een ingewikkeld proces omdat er vaak grote economische belangen, juridische haken en ogen, politieke wensen, maatschappelijke tendensen en technische aspecten mee zijn gemoeid.

Binnen de hoofdafdeling Toezicht kom je te werken bij de afdeling Veiligheid. Binnen de afdeling zijn zo’n 24 mensen werkzaam. Op het Telecom dossier werk je samen met 8 collega’s.

Voor de afdeling Veiligheid ligt de focus voor de komende jaren bij het waarborgen van de betrouwbaarheid van digitale diensten, continuïteit van de telecommunicatiedienstverlening en het gebruik van frequentieruimte door de overheid. 

Functiebeschrijving

Wil jij je inzetten voor veilige telecommunicatie in Nederland? Heb je ervaring en expertise op het gebied van informatiebeveiliging in telecommuicatienetwerken? Dan ben jij wellicht de nieuwe IT-security expert bij Agentschap Telecom.

Benieuwd waar dit over gaat? Lees verder:
We doen steeds meer met onze smartphone en ook andere apparaten verbinden we met het internet. Naast alle voordelen die dat heeft komen er ook nieuwe vragen; is je internetverbinding wel beschikbaar, is de informatie die je daarover verstuurd wel veilig? Het aanbieden van o.a. internettoegang en telefonie hebben we in Nederland bij aanbieders van telecommunicatiediensten ondergebracht. In het kader van onze nationale veiligheid is dit een vitale sector.

De aanbieders staan onder het toezicht van Agentschap Telecom, hiermee waarborgen we het vertrouwen van de maatschappij in de diensten van deze organisaties.

Wie ben jij?
Jij bent één van de IT auditors in het toezichtteam. Als expert volg je nauwgezet de technische ontwikkelingen in de telecom en je weet niet alleen iets van IT governance en beheer, maar kunt ook doorprikken op het technisch niveau van netwerken, hardware en software. Je weet dit voor je collega’s te vertalen naar impact voor de specifieke dossiers. Je beschikt over een uitgebreid netwerk om je eigen kennis op peil te houden.

Kennis van de operatie van mobiele (virtuele) netwerk operators is een voordeel en indien afwezig wordt verwacht dat je je deze kennis binnen afzienbare tijd eigen maakt. Denk bijvoorbeeld aan radio spectrum allocatie, radio access netwerken, backhaul, provisioning, (private) LTE, LoRa etc etc.

Ten behoeve van de inspecties ben jij in staat de rol van lead auditor in te vullen, om risico-inventarisaties en analyses uit te voeren, kun je zwakheden in netwerken, toepassingen en diensten  beoordelen en uiteraard ben je in staat om de kwaliteit van door bedrijven zelf uitgevoerde technische controles te beoordelen. In samenwerking met de IT security expert zorg je voor de voorbereiding en uitvoering van audits bij de dienstverleners die onder ons toezicht vallen.

Met jouw kennis en nieuwsgierigheid versterk je de positie van Agentschap Telecom. Je verkent zelf nieuwe mogelijkheden en draagt creatieve oplossingen aan.

Lees verder https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/it-telecom-security-expert-auditor-AT-2020-0009#0

Niet gecategoriseerd