Dag uit het leven van Ramon de Bruijn

21 december 2021
PDF
In dit artikel:

(Publicatiedatum: 21 december 2021)

07:30

De wekker gaat, een nieuwe werkdag is aangebroken. Mijn eerste prioriteit in een doordeweekse dag is om de kinderen op tijd klaar te krijgen voor school. Dus die slaapkoppen eerst wakker maken voordat ik mezelf klaarstoom op weg naar leuke, nieuwe uitdagingen voor mij als chief product owner (CPO) voor de enterprise service management (ESM) agile release train (ART) – bij ASML houden we nu eenmaal van afkortingen. Aangezien we door covid nu allemaal weer thuiswerken, hoef ik me over mijn kleding niet heel druk te maken. En de strakke pakkencultuur heerst gelukkig niet bij ASML. Wel een ‘handen uit de mouwen’-mentaliteit, en daar voel ik me goed bij.

08:00 

Tijd voor een caloriearm ontbijt om toch ook een beetje op mijn gezondheid te letten. Maar toch, een lekkere latte macchiato bij de ochtendkrant sla ik niet over. Ook nog snel even de huisdieren van voedsel voorzien en de vaatwasser uitruimen voordat ik naar mijn thuiskantoor ga op de eerste verdieping van ons huis in Tilburg. Snel even mijn agenda voor de dag bekijken op mijn telefoon zodat ik weet waar ik zo’n beetje aan toe ben vandaag.

08:45

Na het opstarten van mijn laptop is het standaard de e-mails bekijken. De dingen die urgent zijn of slechts kort antwoord behoeven, meteen maar even oppakken en de rest gaat naar een ‘to do’-folder. Ik houd ervan dat ik alles gezien heb en mijn inbox leeg is als ik mijn dag start.

9:00

Als CPO ESM ben ik eindverantwoordelijk voor de automatisering van de medewerker-ondersteunende processen zoals HR, Finance, Facility management, IT, et cetera. Hiervoor heb ik een team van ruim 30 mensen en bouwen wij al onze applicaties op het ServiceNow-platform. De eerste meeting vandaag is een zogenaamde leading coalitie waarin de producteigenaar, de systeemarchitect en de release train engineer samenkomen om de stand van zaken kort door te spreken. Wat is er de afgelopen periode gebeurd? Zijn er incidenten die onze aandacht behoeven? Zijn onze klanten tevreden en moeten we eventueel visie en roadmap voor de komende tijd aanpassen? Als iemand die jarenlang IT-auditor is geweest verbaast het me niets dat na de ransomwareaanval op een belangrijke leverancier van ASML ook bij ons security weer hoog op de agenda staat. Wat is ons risk profile? Welke risico’s onderkennen wij, nu onze data in de cloud staat? Zijn onze maatregelen wel adequaat en blijkt uit de tests dat de security controls wel effectief zijn? Extra belangrijk omdat we op ons platform vertrouwelijke en privégegevens verwerken. Mijn achtergrond in IT-audit blijkt voortdurend een zeer nuttige ervaring te zijn in mijn werk bij ASML.

10.00

Nadeel van thuiswerken is dat je back-to-back meetings ingepland krijgt, waardoor ik iets te laat ben bij mijn volgende onlineafspraak met ServiceNow om de strategic business review (SBR) te bespreken. Samen met ServiceNow hebben we een partnership om beste oplossing voor ASML op te leveren. Dat vergt goede samenwerking en vertrouwen in elkaar. In de meeting bekijken we de uitdagende nieuwe technische mogelijkheden zoals artificial intelligence, internet of things, hyper computing, edge computing, et cetera en hoe we al deze veelbelovende nieuwe ontwikkelingen eventueel kunnen inzetten om de werkzaamheden binnen ASML nog effectiever en efficiënter te maken. Bij deze strategische besprekingen moet ik af en toe nog steeds terug denken aan het doelstellingenmodel uit de IT-auditopleiding. Want of het nu gaat over controls om risico’s te mitigeren of nieuwe technologische toepassingen, één ding staat altijd bovenaan: hoe kunnen kansen en risico’s zo goed mogelijk gemanaged worden om bij te dragen aan de ASML-doelstellingen.

11:30 

Tussen het middaguur houd ik altijd wat tijd geblokt om zaken als e-mails, mijn approvals en andere ad hoc-dingen op te pakken. Dit doe ik dan net voor of net na mijn lunch. En vandaag gaat het voornamelijk over het plan om de targets voor 2022 in een soort van Dragons Den-aanpak te presenteren. Lijkt me een leuk en speels idee, dus ik geef mijn akkoord na kort overleg via een teams-chat met de rest van het managementteam. De lunch is toch altijd weer net iets bevredigender als er zaken besloten en afgewerkt zijn.

12:30 

Zul je altijd zien: ben je net lekker bezig, komt er een escalatiemelding binnen. Voor de go-live van een belangrijk enterprisesysteem binnen ASML blijkt er in het project een wijziging aan het datamodel te zijn gedaan die een aantal problemen oplevert. Zelfs na uitvoerig testen in een acceptatieomgeving is de impact van de change op alle andere aanpalende systemen niet volledig te overzien. Maar goed dat we sterke monitoring in place hebben en het issue kunnen signaleren voordat de gebruikers er last van zouden krijgen. Dit vergt even prioriteit van mij en mijn team, dus andere afspraken eerst even verzetten.

14:00 

Na een soort van crisisberaad in onze virtuele war room is de potentiële schade van de datamodel-change beoordeeld en blijkt de potentiële impact beperkt. We kunnen nu meteen de acties uitzetten. Dat wordt dan ook besloten, en aan mij de taak het managementteam weer gerust te stellen dat de zaken onder controle zijn. Dat is toch telkens een fijn moment om opnieuw te merken dat we zo georganiseerd zijn dat we snel kunnen schakelen als dat nodig is.

15:00

Een ander mooi moment van de week is wanneer het team de demo’s van de sprint gaat tonen aan de stakeholders. Ik kijk even snel wat de opkomst is en met 53 deelnemers in de call is dat een mooi aantal. Het geeft aan dat we nog altijd relevante toepassingen voor ASML bouwen en opleveren. De demo gaat erg soepel en er zijn weer veel gewaardeerde nieuwe features opgeleverd. Ik kan het niet nalaten om bij onze stakeholders te vragen naar de bloemen, chocolade en champagne voor het team en zo de meeting te eindigen met een lach.

16:30

Nog een laatste meeting met het managementteam om de portfolio en roadmap door te spreken. Natuurlijk de vraag waar we staan met het issue rondom de datamodel-change die eerder deze dag was opgemerkt. En gelukkig kan ik melden dat we alles onder controle hebben en zie de opluchting op de gezichten in mijn teams meeting. Andere nieuwe ontwikkelingen en afstemmingen met de andere release trains worden nog doorgesproken, zodat we allemaal weer goed geïnformeerd zijn. Het is altijd een fijn gevoel dat we als een team samenwerken en niet elkaar bevechten over bijvoorbeeld de beperkte resources. Met een goed gevoel over de komende periode sluit ik mijn laatste call voor vandaag af.

17:30

De werkdag zit er alweer op en ik ben natuurlijk op tijd thuis zodat we ’s avonds gezellig als gezin samen kunnen dineren. Daarna nog wat boksen op de sportschool, want na de hele dag stilzitten heb ik nog wel energie over. Morgen weer een nieuwe dag.

 

Niet gecategoriseerd

Ramon de Bruijn | Chief Product Owner bij de HR-afdeling van ASML

Ramon is eindverantwoordelijk voor de automatisering van de medewerker-ondersteunende processen zoals HR, Finance, Facility management, IT, et cetera. Hij leidt een team van ruim dertig mensen binnen een agile-team.