De Communicatiecommissie stelt zich voor’

De Communicatiecommissie

16 juni 2020 Helen Schedeler
PDF
In dit artikel:

Heb je ook genoeg van die eeuwige vraag op verjaardagen: ‘IT-auditor? Nee, zegt me niks, wat is dat dan precies?’ Wij leden van de Communicatiecommissie in elk geval wel, en daarom bestoken we jullie met verzoeken als: deel dit en dat NOREA-bericht even op je LinkedIn-pagina. Maak een Twitter-account aan om NOREA-posts te delen of film je eigen gezicht en maak een vlog van de NOREA-besturendag.

Het online verspreiden van kennis van en over onze beroepsgroep is slechts een van de taken waarmee de Communicatiecommissie binnen NOREA belegd is. Met een enthousiaste groep van acht werken wij eraan om NOREA een gezicht te geven en herkenbaarder te zijn voor de politiek en de maatschappij.

Als Communicatiecommissie richten wij ons op onze leden, maar met name ook op de Nederlandse maatschappij. Wij hebben daarbinnen namelijk een unieke positie. Wat vinden wij als RE’s van de 5G-discussie omtrent security? Wat zijn de privacyrisico’s wanneer de overheid een tracking-app wil lanceren? Of hoe kun je borgen dat je ook thuis je IT-veiligheid op orde hebt? Maatschappelijk zeer relevante vragen waarover wij met jullie hulp graag naar buiten treden met de juiste, en vanuit ons vakgebied onderbouwde antwoorden. Vanuit onze expertise kunnen wij het maatschappelijk debat voorzien van de nodige zuurstof. Zo geven we onze maatschappelijke rol invulling, informeren we het publiek en kunnen wij anderen enthousiasmeren over ons vakgebied. Want het is nu eenmaal zo, het zit in onze aard: als ons iets wordt gevraagd dan hebben wij er wel een mening over.

Vrij recent zijn we gestart om geregeld een reactie of visie te geven op een actualiteit als een nieuwsfeit of een event. Ook zijn we bezig onze twee websites (norea.nl en deitauditor.nl) samen te voegen en te vernieuwen. Hierdoor wordt onze informatie een stuk makkelijker te vinden.
Hopelijk draagt ons werk ertoe bij dat vragen op verjaardagen als ‘Wat doet een IT-auditor nou precies?’ straks tot het verleden behoren en kunnen wij, met jullie hulp de RE wat meer smoel geven.

Interesse om ook je mening te delen of ons team te komen versterken? Laat het weten via communicatie@norea.nl.

Niet gecategoriseerd

Helen Schedeler | voorzitter Communicatiecommissie Norea’