Dag uit het leven van Edo Roos Lindgreen

Een dag in het teken van innovatie

23 december 2014
In dit artikel:

Meestal begint de week met een informele meeting van ons innovation core team: vijftien jonge KPMG’ers die elk een of twee korte deelprojecten in het Pulse-programma leiden. Deze projecten duren maximaal negen maanden en zijn experimenteel en multidisciplinair van karakter – van het ontwikkelen van een Crash Course Creativity tot het opzetten van een Early Stage Technology-team; en van het uitvoeren van een Innovation Contest tot het invoeren van een internationaal uitwisselingsprogramma voor innovatieve professionals. Elk jaar voeren we ongeveer twintig van dit soort projecten uit, waarvan er tenminste vier glorieus dienen te mislukken. Op maandagochtend nemen we de Pulse-projecten door, soms op kantoor in Amstelveen, soms in onze innovatieruimte K-Space in A-Lab, een broedplaats voor startups in de oude Shell-laboratoria in Amsterdam-Noord. De innovatieruimte is in opdracht van KPMG ontworpen door twee beeldend kunstenaars en heeft de nodige aandacht gekregen in de pers.1

Schermafbeelding 2014-12-23 om 13.43.23

07.30 uur

Meestal dus… maar vandaag niet: vandaag zit ik om half acht in de auto van Amsterdam naar Heerlen om met de COO en het hoofd Internal Audit van een grote onderneming van gedachten te wisselen over innovatie. Mijn collega’s Richard Wagenmakers en Rosemarie van Alst zijn ook van de partij. Richard leidt ‘Forward Thinking’-workshops om Raden van Bestuur inzicht te geven in de belangrijkste megatrends en de impact daarvan op hun sector en onderneming. Rosemarie is lid van het accountteam en kent de klant door en door. De reis biedt genoeg gelegenheid om de meeting voor te bereiden en ook nog wat telefoontjes af te handelen.

10.00 uur

Exact op tijd arriveren we in Heerlen. We worden allerhartelijkst ontvangen. Na het voorstelrondje neemt de COO het woord en vertelt over de ontwikkelingen waar zijn onderneming mee te maken heeft. Zoals bij vrijwel alle organisaties staan de snelle technologische ontwikkelingen en de impact daarvan op de bedrijfsvoering en het businessmodel hoog op de agenda. Al snel ontstaat een inhoudelijke gedachtewisseling over disruptie, innovatie, governance, data & analytics, opleidingen en het belang van cultuur voor de innovatiekracht van een onderneming.2 Na anderhalf uur nemen we afscheid met het voornemen een vervolgafspraak te organiseren en rijden Richard en ik terug naar de Randstad; Rosemarie blijft in Heerlen.

13.00 uur

Onderweg naar kantoor scoor ik een broodje en een jus d’orange bij de Shell – een goede gewoonte die elke IT-aAuditor zal herkennen – en daarna zet ik koers naar de garage om een kleine schade aan de voorbumper van mijn Opel Ampera te laten repareren. (Ik rijd nu ruim twee jaar elektrisch, tot mijn grote genoegen; de auto is comfortabel en de actieradius van zestig kilometer is meer dan genoeg voor 95 procent van mijn ritjes. Alleen als ik naar Heerlen rijd, moet de range extender bijspringen. Mijn kinderen vinden de auto ‘ziek chill’ en maken er dankbaar gebruik van. De jongere generatie heeft niet zoveel op met uitlaten en pk’s, des te meer met sustainability en social responsibility).

14.50 uur

Ik maak van de gelegenheid gebruik om een power nap te doen. Zo’n kort slaapje van nog geen tien minuten heeft een enorm verkwikkend effect en zorgt ervoor dat je de rest van de dag weer volop energie hebt. Er rust ten onrechte een taboe op de power nap; de heilzame werking ervan is allang wetenschappelijk aangetoond.

15.00 uur

’s Middags op kantoor nog twee meetings om ons CIO-event op 23 oktober voor te bereiden. De eerste meeting is met Andreas Vonder, professioneel theaterregisseur. Wij werken veel met Andreas samen bij het voorbereiden van presentaties en pitches voor klanten. Ook heeft hij voor ons een Crash Course Storytelling ontwikkeld. De samenwerking met Andreas is ontstaan in het deelproject Artistic Fire, dat gericht is op het inzetten van kunstenaars bij KPMG – niet alleen om kunst in KPMG te brengen, maar ook om iets van het heilig vuur dat in kunstenaars brandt over te brengen op KPMG’ers. Voor het CIO-event hebben wij gekozen voor een format dat lijkt op De Wereld Draait Door en Andreas geeft ons een aantal nuttige tips. De tweede meeting is met onze nieuwe CEO Jan Hommen, die tijdens het CIO-event als tafelgast zal optreden. Hij zal zijn visie geven op de relatie tussen de CIO en de Raad van Commissarissen. Tijdens de meeting bereiden we het gesprek voor en oefenen we alvast een paar vragen.

19.00 uur

’s Avonds is het tijd voor fysieke inspanning. Ik rijd naar huis, eet een boterham en fiets dan naar een sportzaal bij het Vondelpark voor een aikido-les. Ik ben zeven jaar geleden begonnen met deze Japanse verdedigingskunst en probeer zo weinig mogelijk lessen te missen. Aikido houdt het lichaam fit en de geest scherp en is ook erg leuk om te doen. Na de training nemen we nog een biertje op het terras van café Gent met daarbij een geweldige venkelworst van Brandt & Levie. Het zou zomaar eens de laatste mooie avond van dit jaar kunnen zijn. Daarna gaan de luiken dicht.

Noten

1  http://kpmg-starters.tumblr.com/post/85709730352/maak-kennis-met-a-lab-kpmgs-nieuwe-vergaderruimte-in.

2  Roos Lindgreen, E. and Fijneman, R. (2014). Innovation governance in professional services firms. Compact, najaar 2014 (to appear).

Niet gecategoriseerd

Dr. E.E.O. (Edo) Roos Lindgreen RE

Edo Roos Lindgreen is partner bij KPMG. Hij adviseert cliënten over vraagstukken op het spannende raakvlak tussen business en technologie. Edo leidt het innovatieprogramma binnen de Nederlandse KPMG-praktijk en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe proposities op het gebied van data & analytics, digitalisering en online advies.