Uit de opleidingen

Honorabel NOREA-lid met passie voor het vak blij verrast met Koninklijke onderscheiding!

8 september 2019
PDF
In dit artikel:

Nog onwetend, opende Rob Fijneman op vrijdag 26 april 2019 de voordeur en zag tot zijn grote schrik zijn dochter en zoon samen met burgemeester Van Kessel, van de gemeente Cranendonck. Daar bleef het niet bij. In zijn huis verzamelden zich IT-auditvakgenoten, een delegatie van Tilburg University, de voorzitter van de Raad van Bestuur (Stephanie Hotterhuis) en de voorzitter van de Raad van Commissarissen (Bernard Wientjes) beiden van KPMG. Alumni, deelnemers, secretaresse Gerda Rovers, ex-programmamanagers en (hoofd)docenten van TIAS Business School ontbraken niet.

Over de jongste telg met de hoogste onderscheiding van de gemeente Cranendonck in 2019 sprak de burgemeester zijn lovende woorden. Hij roemde Rob’s inspanningen in het vakgebied en zijn betrokkenheid in het onderwijs op Tilburg University, als bestuurslid van KPMG en van NOREA (Code of Ethics) en als jurylid Young Captain Award. ‘Als een van de bekendste wetenschappers in dit vakgebied weet u een brug te slaan tussen theorie en praktijk en laat u geen kans onbenut om de maatschappelijke waarde van het vakgebied IT-audit onder een breed publiek bekend te maken’.

In het onderwijs staat Rob bekend, aldus alumnus Van der Ploeg, als de onderscheidende professor die kennis over brengt op een manier die onwetendheid respecteert. Maar ook als de professor die door zijn vragen met altijd een lichte toon van vriendelijke – ook in zijn beglaasde ogen weerspiegelende, humorvolle spot – de onwetende weet te leiden naar het inzicht dat uiteindelijk het beginpunt zal zijn van grotere inzichten. Marc Welters, lid van de Adviesraad en van het bestuur van NOREA, wist eraan toe te voegen dat Rob goed nieuws op eigen persoonlijke wijze communiceert met afstudeerders, door een persoonlijk woord en lange inleiding over het gemaakte eindwerk met uiteindelijk het verlossende woord ‘geslaagd!’ – ‘Goed bericht mag duren’, aldus Rob. ‘Goed om te weten’, vonden de aanwezige afstudeerder Mark Langenakker en jong NOREA-lid Pim Smulders.

Veelzeggend vond Bernard Wientjes de down-to-earth en bescheiden outfit van Rob. In spijkerbroek en sneakers, met een Koninklijke onderscheiding op zijn borst, stak het schril af tegen de mannen in pak en dames in jurk. Rob, jij nam de enorme verantwoordelijkheid op je als interim-CEO in de mogelijk moeilijkste periode van de 100-jarige KPMG vorig jaar’. Het slotakkoord kwam van professor Hans Verkruijsse, eveneens Officier, dirigerend naar de grote ontknoping van de persoonlijke cadeaus.

Rob’s gedrevenheid, zijn passie voor het vakgebied, voor de mens, voor gelijkheid en voor integriteit werden met koffie en taart bekroond. Een ‘denker’ met een rijkdom aan professionals, familie en vrienden om zich heen. De missie van Meike was geslaagd: tot aan de voordeur bleef het een verrassing, zijn groene trui werd bezegeld met een Koninklijke Onderscheiding Officier in de Orde van Oranje-Nassau, de hoogste onderscheiding voor verdienste aan de Nederlandse samenleving.

Niet gecategoriseerd