Vacature

IT-auditor rijksvastgoed

5 november 2020
In dit artikel:

Functieomschrijving

Ons IT-landschap doorlichten op veiligheid en betrouwbaarheid. En financiële data analyseren en ons helpen een stap te zetten richting data-driven werken. Als IT-auditor rijksvastgoed sta jij ervoor aan de lat bij onze internal-auditafdeling in Den Haag. Hier krijg je de kans jouw rol binnen het Rijksvastgoedbedrijf grotendeels zelf vorm te geven.

Jij borgt de continuïteit van in potentie alle IT-processen binnen onze vastgoedportefeuille  door het doen van audits. Een flinke opgave, want er gaan nogal wat data door 12 miljoen vierkante meter gebouwen. Denk onder andere aan applicatiedata, logging-informatie, identiteitsgegevens en natuurlijk financiële data. Deze data moeten kloppen, betrouwbaar en veilig zijn. Met jouw IT-audits controleer je of dat zo is. Naar aanleiding van de risicoanalyses van het management stel jij een plan van aanpak op. De uitkomsten van je audits, die je alleen of samen met een collega uitvoert, zet jij intern uit bij de belanghebbende afdelingen. Jij laat zien of ze in control zijn en zo nee, welke acties ze moeten ondernemen om dat wél te zijn.

De focus van je werkzaamheden ligt op de financial audits. Hierbij zijn details erg belangrijk. Je analyseert namelijk afwijkende patronen in databestanden. De hoeveelheid gegevens die hierbij komt kijken is enorm; om zo gericht mogelijk te zoeken naar abnormaliteiten moet je dus keuzes maken. Handigheid met data-analyse komt je daarbij goed van pas. De audits juist interpreteren is natuurlijk van het grootste belang. Maar daar blijft het niet bij. Je denkt ook op grotere schaal – organisatiebreed – na over hoe we onze IT-processen zo kunnen auditen dat we een nóg efficiëntere business kunnen voeren.

Jouw audits moeten waterdicht zijn, want onder andere op jouw informatie baseert de chief information security officer de jaarlijkse rapportages. Hierin worden de belangrijkste risico’s in onze bedrijfskritische systemen benoemd. Voldoen we aan het securitybasisniveau? En hoe maken we ons archiefsysteem minder kwetsbaar? Je hebt een stevige verantwoordelijkheid. En het leuke is: je bepaalt grotendeels zelf hoe je invulling geeft aan jouw rol. Je hebt natuurlijk een jaarlijks auditprogramma waaraan je je houdt, maar daarbuiten mag jij zelf bepalen welke kanten je jouw functie opstuurt en hoe en met wie jij pioniert!

Functie-eisen

  • Je hebt ten minste een (post)hbo-diploma in de richting auditing.
  • Je hebt ervaring of aantoonbaar affiniteit met IT en het uitvoeren van IT-onderzoeken.
  • Je kunt goed analyseren.
  • Je hebt bij voorkeur een CISA-certificering of een opleiding tot IT-auditor bij NOREA gevolgd, of je behaalt en volgt deze alsnog graag. Wij bieden je die kans.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris­niveauschaal 11
Maand­salaris Min €3.256 – Max. €5.003 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duur 1 jaar
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

  • De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 16 november en 18 november 2020.
  • Op dit moment vinden de sollicitatiegesprekken digitaal plaats, d.m.v. videobellen. Bij de uitnodiging voor het sollicitatiegesprek ontvang je hiervoor een instructie.
  • Mogelijk is voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf (in de toekomst) een veiligheidsonderzoek aan de orde. We gaan ervan uit dat je daaraan meewerkt.
  • Omdat we duurzaamheid stimuleren, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Je krijgt daarom van ons een ov-kaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen. Voor locaties die niet goed te bereiken zijn met het ov zijn bedrijfsauto’s beschikbaar.
  • Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken we onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. Je overlegt met het clusterhoofd hoe je hier invulling aan geeft. Het kan dus ook zijn dat je af en toe op een andere locatie of thuis werkt.
  • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Wil je meer weten?

Kijk op werkvoornederland voor meer informatie over deze vacature.

Interesse?

Heb je zin in deze uitdaging en herken je jezelf in het profiel? Solliciteer dan direct door op deze link te kliken.

Niet gecategoriseerd