Uit de opleidingen

Nieuwsbericht

8 september 2017
In dit artikel:

Egon Berghout, nieuwe wetenschappelijk directeur
IT Auditing & Advisory
Erasmus Universiteit Rotterdam

Prof. dr. Egon Berghout EMITA CISA is per 1 mei 2017 de nieuwe wetenschappelijk directeur van de post-master opleiding IT-Auditing & Advisory van de Erasmus School of Accounting & Assurance (ESAA), onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam.  Hij wordt onder andere eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de opleiding op wetenschappelijk en vakinhoudelijk gebied.

De aanstelling van Egon Berghout als wetenschappelijk directeur betekent inbreng van een grote dosis onderwijs- en praktijkervaring in de opleiding. Hij is sinds 2001 hoogleraar bestuurlijke informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en eveneens werkzaam als managing partner van het Information Management Institute in Rotterdam. Hij is een vooraanstaande onderzoeker op het gebied van IT-Governance en IT-Auditing en een bekende adviseur op het gebied van het verbeteren van de inzet van IT in organisaties. Hij heeft ruime ervaring in het postdoctorale onderwijs bij diverse IT-Auditingopleidingen en ook bij opleidingen voor accountants en controllers.

De post-masteropleiding IT-Auditing & Advisory leidt studenten op tot hoogwaardige auditors en adviseurs in IT, IT-security en management consultancy. Een opleiding die voorziet in een toenemende behoefte op dit gebied en die in nauwe samenwerking met de private en publieke sector wordt gegeven. Egon Berghout volgt Arno Nuijten op, die programmadirecteur wordt van het nieuwe expertisecentrum Behavioral Risk & Nudges (eBridges) binnen ESAA. Een centrum dat zich richt op onderzoek op het snijvlak van gedrag, risico’s en ICT met als doel om slimmere interventies (‘nudges’) te ontwikkelen en deze in de praktijk te beproeven.