Prijs beste artikel voor Reno de Vette en Winfried Nanninga

23 december 2014
In dit artikel:

De prijs voor het beste artikel in ‘de IT-Auditor’ jaargang 2013 is toegekend aan Reno de Vette en Winfried Nanninga voor hun bijdrage over ‘waarderend auditen’.

Schermafbeelding 2014-12-23 om 14.05.25

Waarderend Auditen is een aanpak gebaseerd op de veranderkundige principes van de Appreciative Inquiry (AI). Dit is een relatief nieuw instrument, dat de auditor ter beschikking staat en dat niet alleen resulteert in conclusies en aanbevelingen, maar ook daadwerkelijk bijdraagt aan het aanpakken en verbeteren van geconstateerde tekortkomingen. Daardoor wordt de effectiviteit van de auditor aanzienlijk groter. De auteurs zijn beiden lid van de NOREA-werkgroep Effect Based Auditing. Het winnende artikel is gepubliceerd in nummer 1/2013.

De prijs werd namens de redactie uitgereikt door Thea Gerritse, adjunct-hoofdredacteur, tijdens de IT-Auditorsdag op 25 september 2014 in de Schouwburg van Almere. Prijswinnaar Reno de Vette is werkzaam als senior auditor bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Winfried Nanninga werkt als IT-auditor en consultant bij ACS in Driebergen.