RDW. Werken aan een nieuwe tijd
Vacature

Senior adviseur Ontwikkeling Voertuigreglementering

25 augustus 2020
In dit artikel:

Wat ga je doen?

Toepassing en gebruik van ICT in voertuigen ontwikkelt zich in rap tempo. Regelgeving gericht op deze ontwikkeling wordt gevormd in wereldwijd verband bij de UNECE in Genève, in Europees verband in Brussel en natuurlijk in Nederlands verband in Den Haag. Jouw werkpakket is volledig gericht op de ontwikkeling van regelgeving met betrekking tot ICT toepassing in voertuigen. Het gaat dan over de kwaliteitseisen van ICT en de inrichting van ICT-auditing en toetsing. Als senior adviseur OVR fungeer je als een spin in het web. Om Nederland te kunnen vertegenwoordigen in comités en werkgroepen die voortkomen uit EU en UNECE verricht je het nodige (voorbereidende) werk. Zo breng je diverse partijen bij elkaar en weet wat hun belangen zijn en wat het politiek krachtenveld is. Je bereidt diverse overleggen voor met betrokken Nederlandse instanties en doet dit soms samen met vertegenwoordigers van andere landen en in voorkomende gevallen ook met de Europese Commissie. Jij zorgt er voor dat er een duidelijk Nederlands standpunt geformuleerd, ingenomen en uitgedragen kan worden en voer je in comités en werkgroepen vaak zelf het woord ondersteund met een presentatie of een concreet Nederlands voorstel. De resultaten van de werkgroepen en vergaderingen moeten ook weer zorgvuldig worden teruggekoppeld. Het onderhouden van goede contacten is dan ook cruciaal in jouw functie.

Met wie werk je?

Als senior adviseur binnen de afdeling Ontwikkeling Voertuigreglementering (OVR) lever je een bijdrage aan het tot stand komen van internationaal geharmoniseerde voertuigtechnische voorschriften. Jouw werk speelt zich voor een groot deel af in Brussel en Genève. De afdeling is in het internationale overleg direct betrokken bij de initiatie, realisatie en amendering van keuringsvoorschriften. Jij draagt in het overleg het Nederlandse standpunt uit. Dit standpunt is gebaseerd op inbreng van met name het Ministerie van IenW maar ook andere ministeries zijn vaak betrokken. Evenals nationale en internationale belangenorganisaties, internationale associaties van de auto-industrie en toeleveringsbedrijven, technische diensten, wetenschappelijke instellingen en natuurlijk van de RDW zelf. Tijdens de totstandkoming en amendering van voertuigtechnische voorschriften waarborg jij waar mogelijk de beleidsuitgangspunten van de Nederlandse overheid.

Waarom past deze functie bij jou?

 • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau
 • Je hebt aantoonbaar gevoel voor politiek/bestuurlijk gevoelige onderwerpen
 • Je hebt een universitaire studie IT-Auditor afgerond of je bent ten volle bereid deze opleiding ernaast te doen
 • Je geniet grote voorkeur als je in het NOREA register bent ingeschreven als IT-Auditor (RE)
 • Je beschikt over innovatief vermogen en overtuigingskracht
 • Je bent bij voorkeur in het bezit van een bachelor voertuigtechniek of vergelijkbaar
 • Je hebt bij voorkeur kennis van de huidige (EU/UNECE) regelgeving voor voertuigveiligheid, emissies en verbruik

Wat hebben we jou te bieden?

Veel! Daar zijn we trots op en dat verdien jij ook.

We hechten veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • flexibel werken; mogelijkheid tot thuiswerken en werktijden van 4 x 9 uur
 • 6 weken verlof per jaar
 • introductie programma, waarbij je de hele organisatie leert kennen
 • tegemoetkoming woon-werk verkeer, volledige vergoeding met OV
 • goede onkostenvergoeding
 • vitaliteitsprogramma met leuke activiteiten en een enthousiaste groep “Jong RDW”
 • mogelijkheid tot zowel interne als externe stages
 • veel ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden

Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt voor deze functie een salaris van  €4.067,- en kan oplopen tot €6.067,- bij een 36-urige werkweek exclusief 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Ook ontvang je een telefoon en laptop van het werk, om jou optimaal van start te laten gaan.

Meer weten en solliciteren?

Als senior adviseur Ontwikkeling Voertuigreglementering is je standplaats Zoetermeer.

Ben jij diegene die wij zoeken, maar heb je nog vragen of twijfels? Neem dan contact op met Geert Pater, manager OVR via telefoon 06-53764360 of email GPater@rdw.nl.

Interessante baan? Je reactie met motivatie en CV ontvangen we graag uiterlijk 20 september 2020.

Een goede kennismaking is belangrijk voor jou en voor ons. Daarom bestaat de procedure uit twee gesprekken. Ook een assessment is onderdeel van de procedure.

RDW. Werken aan een nieuwe tijd

De ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Bij de RDW kun je de nieuwe innovaties niet afwachten; van een RDW’er wordt verwacht dat je vooruitdenkt en anticipeert op de ontwikkelingen. Zeker in deze tijd, met nieuwe uitdagingen en nieuwe vraagstukken. Dit is hét moment om in te stappen. Want bij de RDW kijk je niet toe, maar draag je actief bij aan het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen, de verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen.

Voor intermediairs: we verzorgen de werving graag zelf. Aanbiedingen op onze vacatures worden niet gewaardeerd. Flex vacatures vervullen we in samenwerking met onze vaste leveranciers.

Niet gecategoriseerd